Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

torstai 21. helmikuuta 2013

unisieppareita


Pitää kiittää miniääni tästä unisieppareiden tekemisen aloittamisesta. Itse en ollut koskaan ajatellut näitä tekeväni, mutta hänen pyytäessä lapsenlapseni makuuhuoneeseen sellaita, aloin heti innolla hommiin. Alkuinnostus alkaa jo laantua, mutta on näitä jo syntynyt 5 kappaletta, joista yhden olen tehnyt kolmeen kertaan ennen kuin olin tyytyväinen. Nyt olen erittäin tyytyväinen näihin turkooseihin.(väri oli miniäni toive heidän omaan makuuhuoneeseen) Noiden helmien asettelu symmetrisesti olikin aika vaikeata, kun verkko ei ole ihan symmetrinen. En vielä osaa tehdä kuin yhdellä lailla verkkoa, mutta olen nähnyt aivan upeita kuvioita toisten tekemissä unisieppareissa. Olen saanut tuhlattua näihin jo paljon helmiä, lankaa ja höyheniä. Tarvikkeet tulevat mun tyhjälle lompsalle kalliiksi, jos ostelen ne kaupasta, enkä oikein löytänyt sellaisia värejä joita olisin halunnut. Taidan tyytyä tekemään näitä vain kotitarpeista. Ideoita olisi vaikka kuinka paljon...
Tähän tein kehän pajunoksasta ja kantinauhasta. Kehän voi tehdä aika monesta materiaalista, kuten muovista, rautalangasta, puusta ym. Oksasta tehdessä on vaikea saada pysymään ympyrän mallisena ja helposti verkkoa tehdessä koko kehä taipuilee ja elää. Kokemuksesta tiedän. Oli vaikea saada verkosta tasaista tähän vihreään versioon.
Nyt täytyy lähteä metsästämään luonnonsulkia...hmmm hyvä syy lähteä rämpimään metsään.

1 kommentti: