Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

mandala 6

Nyt täytyy kyllä tunnustaa, että tämä mandala tuli tehtyä jo viime maanantaina. Mutta tuntuu sopivan aiheeseen. Lintuna lennellessään voi nähdä maapallomme kauneuden ja kauheuden.

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Mandala5

Kotipihassa katselin eilen kaunista sateenkaarta ja kukkaniityn värit tuntuivat hehkuvan tumman taivaan alla. Olo oli onnellinen ja rikas!

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Mandala 4


Piirsin tämän mandalan lyijykynällä muutamassa minuutissa ja se kertoo unesta, jonka näen aina uudestaan ja uudestaan. Varsinkin, jos elämässäni on menossa jokin myllerrys. Unessa istun tai seison känkkyrän puun juurella ja olen epätietoinen kumpaa polkua pitäisi kulkea. Jostain siihen tulee susi, joka toisinaan jolkottaa kaukana toisella polulla ja katoaa mutkan taakse. Joskus istuu kanssani puun juurella ja katsoo kuuta. Olen unessa kysynyt siltä neuvoa mihin pitäisi kulkea tai mitä pitäisi seuraavaksi tehdä ja ilmeisesti susi on aina oikean tien näyttänyt, koska lopulta istun nuotion lämmössä.
Olen elämässäni taas jonkinlaisessa murroksessa ja olen oikein odottanut tätä unta, mutta nyt en ole sitä harmikseni  nähnyt. Tämä mandala sopisi shamaanirummun kalvolle kuvaksi.

lauantai 7. heinäkuuta 2012

vielä on kesää jäljellä

Olen saanut nauttia vähän niin kuin kesälomalla olosta, kun työkiireet ovat takanapäin. Lataan akkuja puutarhassani täysin rinnoin. Olen makoillut riippumatossa ja nukkunutkin siellä muutamat yöt kuunnellen yölaulajien konserttia ja samalla ihaillut täysikuuta, joka kyllä piillotteli välillä pilvissä. Vihdoinkin on aikaa ottaa rennosti ja tehdä mitä haluaa. Puutarhassa olenkin sitten myllännyt joka armas päivä. Aina yhden nurkan valmiiksi saatuani, aloitan  jo uutta projektia innolla. Isoja laakakiviä olen raahannut hakkuuaukoilta ja tienpielistä monet kuormat ja ennen pelkkiä rikkaruohoja rehottanut takapiha alkaa olla jo ilo silmälle. Vielä on onneksi tässä isossa pihassa paaaljon tekemistä.
 Kävimme tyttäreni kanssa Sääksjärven rannalla kuvaamassa täysikuuta. Istuimme laiturilla ja odottelimme koska se kuu oikein alkaa nousta ja tietysti onnistuimme valitsemaan sellaisen paikan, että kuu nousi juuri ison saaren takaa ja taivaalle ilmestyi lisäksi suuria pilvilauttoja. Olin niin unelmoinut saavani kuvata järvenreunasta nousevaa kuuta. Ei sitä hienoa kuun kuvaa tullut vieläkään. Jää taas jotain tavoittelemisen arvoista kuvattavaa ensikesään. Olimme ensimmäistä kertaa Sääksjärven Salonpään rannassa ja siellä olikin vuorattava saunamökki ja kiva grillikota. Järvellä on upea melontareitti saarissa olevine laavuineen. Olisi kiva käydä melomassa kyseinen reitti tai tehdä pidempikin melontareissu Kiikoisjärvestä Jaaranjokea eli Piilijokea pitkin Sääksjärvelle ja siitä pääsee vielä Puurijärven kansallispuistoon asti. 
Lopuksi laitan pihalta ottamiani kuvakoosteita.
 Puutarhassa voivat hyvin salaatit, porkkanat, sipulit, persiljat, nauriit, salviat, timjami,oreganot eli mäkimeiramit ,ruohosipulit, erilaiset tomaatit, paprikat ja kesäkurpitsa. Avomaakurkku on kasvanut toivottoman hitaasti, mutta kai sekin sieltä alkaa kurkkuja tekemään. Rosmariini on myös kärsinyt kylmästä alkukesästä. Unohdin luumut, omenat, kirsikat, karhunvadelmat ja tietysti kaikki ne 500 herukkapuskaa pellolla.


Mukavaa kesän jatkoa!