Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sateista, värikästä ja satoisaa syksyä!

Syksy on hurahtanut vauhdilla jo pitkälle. Puutarhassa on syksyn sadonkorjuun aika. Porkkanoista tuli komeita kohopenkissä ja kasvihuoneessa kypsyy joka päivä lisää kauniita ja herkullisia tomaatteja. Sipuli on kärsinyt sateisesta syksystä ja osa oli pehmentynyt aivan piloille. Onneksi pieni määrä oli kohopenkissä säästynyt kuivana ja sain punasipuliakin talteen. Salaattia tuli aivan hurjasti liikaa ja etanat valtasivat sateiden myötä koko salaattipenkin. Avomaakurkut jäivät tosi pikkuruisiksi, mutta maku on silti hyvä. Lähtivät kasvuun niin myöhään kylmän alku kevään takia, että eivät ehtineet kasvaa isommiksi.
Opiskeluni eläintenhoitajaksi on lähtenyt mukavasti käyntiin ja sain projektikoiran kolme viikkoa sitten. Labukan pentu oli 8:n viikon ikäinen tullessaan minulle ja ollaan ensin totuteltu toisiimme ja tarkoituksena on luoda hyvä suhde koiraan, jotta pystyn koiraa kouluttamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä on huomannut kuinka vaikeata on muistaa koko ajan, että koiranpentu omaksuu asioita joka ikinen hetki. Omien koiranpentujen kanssa on ollut paljon rennompi asenne. Tämän pennun kanssa on hurjasti suorituspaineita, kun tietää kuinka vaativiin tehtäviin koiria koulutetaan. Eniten koko koulutusta taitaa tapahtua omassa päässä. Joutuu miettimään oman kroppansa hallintaa ja äänenkäyttöään. Tämä kaikki on niin mielenkiintoista ja haluan oppia rauhalliseksi ja loogiseksi koiranohjaajaksi.
Yleensä syksyisin käyn paljon metsäretkillä kuvaamaassa syksyistä luontoa, mutta nyt aika menee koiranpennun kanssa touhuillessa. Rakastan syksyn värejä ja pirteän raikkaita aamuja. Ihailen niitä kotipihasta käsin tämän syksyn ja ehkä kerkiän kuvailemaan joitain syksyn tapahtumia luonnossakin.
 Hyvää syksyn jatkoa kaikille!

5 kommenttia:

 1. Jollakin on tomaatteja, punaisia sellaisia.. mun sato oli taas vähän sitä sun tätä.

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja valoisia kuvia. Kaunista syksyä myös Sinulle:) Kerroppa miten saisin virattoman hirvikoiran haukkuinnon laannutettua. Hän ei hauku autossa, mutta komentaa suuriegoisesti kaikkea muuta liikkuvaa, kuten lentokoneita ja ukkostakin. Arka on ollut aina ja vartiointi tehtävää hoitaa etenkin juoksulangassa ollessaan eli käy helposti vieraan kinttuun varsinkin nykyään kiinni. Koiralla on ollut erittäin haastava elämä muuttojen ja muidenkin ikävien menetyksien ja eri juttujen vuoksi. Ikä on jo 7 vee ja uros on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä taida tohtia vielä alkaa neuvomaan ketään, kun on tuota koulutusta takana vasta vähän reilu kuukausi. Ehkä hän haukkuu, kun on viraton hirvikoira. Metsästysvietti on luultavasti voimakas ja hirvikoiranhan on tarkoitus haukkua hirveä metsällä. Korvikkeina nyt vain kaikki saalista muistuttava. Haukkumien on sille luonnollista ja aika vaikea varmasti kokonaan kitkeä pois.

   Poista
 3. Ihania tunnelmallisia kuvia täällä. Mun sato oli vähän saman kuulosta, paitti että porkkanat ei nyt olleet juuri komeita, mutta parempia kuin viimevuonna. Kuulostaa siltä, että olet sutkahtanut opiskeluun ihan sujuvasti ja taitaa olla sopivasti haastettakin. Lykkyä vaan kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiraprojekti on niin mukavaa ja haastavaa puuhaa. Oma projektikoirani on iiiihana tapaus ja päivät tuntuvat menevän aivan siivillä opiskelun ja pennun kanssa. Meillä on kiva porukka kasassa ja huumoria riittää joka päivälle. Mikäs sen parempaa, olen nauttinut joka hetkestä!

   Poista