Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

perjantai 3. elokuuta 2012

matkakuumeetta ja lapin hulluutta

Rinkka seisoo eteisessä pakattuna ja kohta alkaa pitkä uuvuttava ajomatka Karigasniemelle. Ihanaa päästä taas tunturiin patikoimaan. Ajatuksena on kiertää Paistuntureilla viikon ajan. Kevon kanjoni on pakko käydä katsomassa, vaikka en muuten piittaa valmiiden polkujen tallaamisesta. Erakkona haluan kulkea muista ihmisistä kaukana. Joskus oikein pakkaa naurattamaan oma harmistus, jos joku toinen vaeltaja sattuu samalle alueelle. Vaikka olen aika ulospäin suuntautunut omituinen höpöttäjä, nautin hiljaisuudesta ja puhumattomuudesta luonnossa. Paistuntureiden tunturiylängön  avaruus antaa aivoille tilaisuuden omaan vuoropuheluunsa luonnon kanssa. Rakastan kulkea siellä maailman harjalla tuulen ravisteltavana. Se tuuli vie kaiken pahanolon pois ja sielu lepää.
Laitan blogiin vaellusturinaa kuvilla, kunhan palailen arkeen. Opiskeluni alkaa heti reissun jälkeen maanantaina, mutta yritän ehtiä kokoomaan juttua. Itsestäni on ollut mukava lukea toisten vaelluskertomuksia ja siksi haluan ilahduttaa muita samanmielisiä. Toisten kokemuksista voi saada vinkkejä mielenkiintoisista paikoista joihin voisi itsekkin vaeltaa. Pelkkä kartan tuijottelu kun ei aina kerro kaikkea.
Laitan seuraavan mandalan kuvan jo nyt tähän, kun olen siellä tunturissa ensiviikon. Linkitys nyt ei onnistu, mutta osaa porukka tänne sitä jo katselemaan.

Tästä voi tulkita suunnattoman haluni tietää tulevat tapahtumat. Varsinkin nyt opiskelujen alussa...epäröin onkohan suuntani oikea...oliskos sittenkin pitänyt jatkaa ajohommia...vai...ääääh! Kun ei voi tietää etukäteen ratkaisujensa oikeaa tolaa. Pakko luottaa vaistoonsa, vaikka painuisi syvemmälle suohon sen takia.

10 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa Tuikku! Itse en ole juuri Rumakurua Karigasniemeä kummempaa siellä kokenut enkä patikoinnista ymmärrä siten mitään, mutta sinne eksyn niin yksin tai kaksin tuntureilla tykkään vaeltaa. Sen olen huomannut että usein siellä käy navakka tuuli alakerran kauniista ilmasta huolimatta..

  VastaaPoista
 2. Hyvää vaellureissua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Linkitän kyllä hienon, mielenkiintoisen mandalasi. Toivottavasti se paljasti sinulle, mitä alitajunta tietää oikeaksi.
  Minä olen vähän samanlainen, että kaikki luulevat minua puheliaaksi, koska toisinaan sitä olen, mutta nautin suunnattomasti hiljaisuudesta luonnossa. Menetkö vaeltamaan tosiaan ihan yksin?? Wau! Hatun nosto ja onnea matkaan.

  VastaaPoista
 4. a magic and mystic mandala, great and wonderful... best wishes to you.

  VastaaPoista
 5. Täälläkin yksi luonnon hiljaisuutta kaipaava ja rakastava, sekä vähän paljon kertovan kauniin mandalasi suuntainen vaeltaja.
  Mukavaa matkaa sinulle ja usko siihen, mitä olet valinnut :-)

  VastaaPoista
 6. Niinpä.... kuka osaisikaan tulevan ennustaa...
  Tämä on rauhallinen, kauniisti piirustettu ja jotain tästä luulen ymmärtäväni.

  Mitä parhainta patikkamatkaa!

  VastaaPoista
 7. Elämänviivasi ovat aika selkeät. Palat halusta tehdä ja kokea jotain uutta. Ota uudet asiat vastaan rohkeasti, niin tulet saamaan paljon ihania, uusia tähtihetkiä. Älä anna ulkopuolisten silmien haitata päämäärääsi pääsyä.

  VastaaPoista
 8. Hieno käsi, rohkea päätös.

  VastaaPoista
 9. Hyvä on kulkea omia Teitä, antaa tuulen puhaltaa puhtaasti.
  Rentouttavaa matkaa!

  Kaunis mandala!

  VastaaPoista
 10. Erätulia mandalastasi löysin ja pohjantähti ohjaa oikealle polulle. Kaunis mandala.
  Hyvää matkaa!

  VastaaPoista