Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Mandala

Tällainen mandala tuli paperille jo kaksiviikkoa sitten, mutta on ollut opiskelun alettua elämä sellasta haipakkaa, etten ole kerinnyt kunnolla konetta aukaisemaan. Opiskelu vaikuttaa nyt raskaalta ja tuntuu kuin aivot kävisivät ylikierroksilla ottaessaan äkkiä suurta määrää uutta tietoa vastaan. Kaippa tuohon taas tottuu pikkuhiljaa. Odotan innolla koiranohjaamiseen liittyviä oppitunteja ja odotan mielenkiinnolla minkälaisen projektikoiran saan koulutettavaksi. Kaikkea kivaa siis sillä saralla tiedossa!
Tässä kaiken töiden ja opiskelun ohessa olen yrittänyt poimia mustiaherukoita ja tehdä niistä hyytelöä. Lisäksi tietysti kasvihuoneen ja kasvimaan herkut alkavat kypsyä ja antaa herkullista satoa. Porkkanat ja sipulit ovat komeita jo. Salaattia on paljon yli oman tarpeen ja tomaatitkin vihdoin alkoivat punastumaan. Avomaakurkku kukkii, mutta vielä ei ole kurkkuja valmiina. Nyt pidetään peukkuja, ettei yöhallat vie niitä. Paprikat ovat tehneet yllätyksen tänä syksynä. Vihreitä alkuja on jo aivan hurjasti ja jotkut alkavat jo hiukan punoittamaan. Niiden siemenet kun olivat kaupan paprikoista multaan puolihuolimattomasti työnnetty. Viimevuotinen porkkana kukki runsaasti ja nyt odottelen kukkista muodostuvia siemeniä kerättäväksi.

7 kommenttia:

 1. Kaunis mandala, utuinen ja syvällinen.
  Siinähän on kesän ja kuun kierto. Hienoja nuo planeetat, kuu ja tähdet. Ne kiertävät ikuista rataansa - toivottavasti ikuista.

  Mielenkiintoista kuulla kesän ja kasvimaan tilanne sanallisestikin. Me olemme jo lähes kaikki tomaatit syöneet, kurkkuja tulee runsaasti kasvihuoneessa, kesäkurpitsat on myös lähes syöty ja pakastettu, porkkania ei tällaisessa mäessä saa, se on harmi.

  Onnea ja voimia opiskeluun!

  VastaaPoista
 2. Kesäinen simpukka kätkee sisäänsä paljon mitä en näe ;)Planeetat ja kuut näkyvät selkeinä, tähdet eivät vielä tuiki aivan kirkkaasti, mutta kyllä ne vielä selkenee. Uskon, että aivosi ylikierrokset tasaantuvat, kun totut opiskelurytmiin :) Onnea opiskeluun, se kannattaa aina !

  VastaaPoista
 3. Maailma kiertää ympyräänsä ja siellä mukana mennään. Syvällinen mandala.
  Samoja puuhia puuhaillaan täälläkin. Kunpa ei halla tulisi liian aikaisin viemään osaansa.
  Opiskelu on aikansa totuttelua, mutta hyvin se lopulta kulkee, kun tottuu päivän rytmiin.
  Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 4. Päiväsi ovat kiireisiä, mutta yön tullessa on aika rauhoittua. Mandalasi on kaunis ja rauhoittava katsella.

  VastaaPoista
 5. Rauhoittava, yö ja päivä kuten tänä kesänä on ollut pilvinen. Pidän kovasti

  VastaaPoista
 6. Hei Tulentekijä Tuikku ! Käväise hakemassa blogistani tunnustus !

  VastaaPoista
 7. Lempeyttä ja rauhallisuutta, kuin kuutamoisissa illoissa.
  Kaunis mandala!

  VastaaPoista