Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

lauantai 7. heinäkuuta 2012

vielä on kesää jäljellä

Olen saanut nauttia vähän niin kuin kesälomalla olosta, kun työkiireet ovat takanapäin. Lataan akkuja puutarhassani täysin rinnoin. Olen makoillut riippumatossa ja nukkunutkin siellä muutamat yöt kuunnellen yölaulajien konserttia ja samalla ihaillut täysikuuta, joka kyllä piillotteli välillä pilvissä. Vihdoinkin on aikaa ottaa rennosti ja tehdä mitä haluaa. Puutarhassa olenkin sitten myllännyt joka armas päivä. Aina yhden nurkan valmiiksi saatuani, aloitan  jo uutta projektia innolla. Isoja laakakiviä olen raahannut hakkuuaukoilta ja tienpielistä monet kuormat ja ennen pelkkiä rikkaruohoja rehottanut takapiha alkaa olla jo ilo silmälle. Vielä on onneksi tässä isossa pihassa paaaljon tekemistä.
 Kävimme tyttäreni kanssa Sääksjärven rannalla kuvaamassa täysikuuta. Istuimme laiturilla ja odottelimme koska se kuu oikein alkaa nousta ja tietysti onnistuimme valitsemaan sellaisen paikan, että kuu nousi juuri ison saaren takaa ja taivaalle ilmestyi lisäksi suuria pilvilauttoja. Olin niin unelmoinut saavani kuvata järvenreunasta nousevaa kuuta. Ei sitä hienoa kuun kuvaa tullut vieläkään. Jää taas jotain tavoittelemisen arvoista kuvattavaa ensikesään. Olimme ensimmäistä kertaa Sääksjärven Salonpään rannassa ja siellä olikin vuorattava saunamökki ja kiva grillikota. Järvellä on upea melontareitti saarissa olevine laavuineen. Olisi kiva käydä melomassa kyseinen reitti tai tehdä pidempikin melontareissu Kiikoisjärvestä Jaaranjokea eli Piilijokea pitkin Sääksjärvelle ja siitä pääsee vielä Puurijärven kansallispuistoon asti. 
Lopuksi laitan pihalta ottamiani kuvakoosteita.
 Puutarhassa voivat hyvin salaatit, porkkanat, sipulit, persiljat, nauriit, salviat, timjami,oreganot eli mäkimeiramit ,ruohosipulit, erilaiset tomaatit, paprikat ja kesäkurpitsa. Avomaakurkku on kasvanut toivottoman hitaasti, mutta kai sekin sieltä alkaa kurkkuja tekemään. Rosmariini on myös kärsinyt kylmästä alkukesästä. Unohdin luumut, omenat, kirsikat, karhunvadelmat ja tietysti kaikki ne 500 herukkapuskaa pellolla.


Mukavaa kesän jatkoa!

7 kommenttia:

 1. Seurasin Valorun kautta reittiä tänne ja näin edellisessä postauksessa hienot piirroksesi. Miksi et tulisi mukaan kanssamme piirtämään mandaloita maanantaisin. Tai siis haaste julistetaan maanantaina, aikaa on koko viikko. Työsi on kuin mandala.
  Kukkakuvasi ovat upeita. Käypä tutustumassa blogiimme, Valokki on jo mukana :-)

  VastaaPoista
 2. Heibs! Vautsi mikä puutarhan loisto. Ihanaa tuo kukkien paljous. Hyvissä voimissa näkyy olevan kasvimaasikin. Omani nitkutti ensin surkeasti ja hitaasti. Nyt onneksi muutamat lämpimät päivät ovat tehneet ihmeitä, ehkä ne sieltä kasvavat kuitenkin. Olenkin jo blogissani maininnut nuo Mustarastas veijarit, eräskin niistä tepsutteli omistajan elkein mansikka laatikon reunalla. Pahus, olisi pitänyt huomata tuo kikka (pohjoinen permakulttuuri) kivien maalaamisesta punaiseksi vähän aikaisemmin nyt se ei ehkä enää toimi. Tiedossa mansikoiden vainoharhaista vahtimista Ö_Ö toimisikohan semmoinen lelukäärme karkottimena...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa vaan Valorun! Kokeilin joitain kesiä sitten niitä maalattuja kiviä, vaan eipä tehonneet räkätteihin. Sato meni lintujen suihin. Näin jossain ohjelmassa, kuinka ne maalasivat känkkyräisiä oksia käärmeiksi ja laittoivat niitä kasvimaalle pelotteiksi. Siitä ei selvinnyt autoiko ne etanoita vai mitä vastaan. Paras pelote on meidän hiiipivä tiikeri eli kisuli, mutta ei sekään alvariinsa päivystä mansikkamaan reunalla =).Ainut tehokas taitaa olla verkko vaikka se on niin hankala virittää. Mukavia sadon odotteluhetkiä! Pidetäänkö hienot sadonkorjuujuhlat, joihin tuodaan jokainen jotain omasta puutarhasta??

   Poista
 3. Mandi; uusi mandala kuva on jo valmis, ehkä laitan sen tänne maanantaina. Itsekritiikki on vaan esteenä suurempaan julkaisuun ja vertaan omia tekeleitäni liikaa valorun ja valokin loistaviin töihin. Minulla ei ole oikeanlaisia välineitäkään tehdä hienoja maalauksia. Tavallista paperia ja vanhat vesivärikynät ja sutit. Sukumme on täynnä taitavia piirtäjiä ja kauneudenluojia. Itse koen saavani puutarhassa sitä kauneutta parhaiten esiin. Kiitos kutsusta kuitenkin!
  Mustaleski; Kuu on todella hankala kuvattava. Täytyisi mennä Kaarnikka-tädin oppiin saamaan vinkkejä aukoista ja valotuksista. Olen täysin pihalla noista kuvauksen teknisistä asioista. Kuvaaminen on silti hauskaa ja onneksi nykyaikaiset kamerat hoitavat paljon automaattisesti näitäkin asioita.

  VastaaPoista
 4. Onpas sulla upea kukkarunsaus pihamaallasi :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten UPEA kukkaloisto! ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista