Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Mandala 4


Piirsin tämän mandalan lyijykynällä muutamassa minuutissa ja se kertoo unesta, jonka näen aina uudestaan ja uudestaan. Varsinkin, jos elämässäni on menossa jokin myllerrys. Unessa istun tai seison känkkyrän puun juurella ja olen epätietoinen kumpaa polkua pitäisi kulkea. Jostain siihen tulee susi, joka toisinaan jolkottaa kaukana toisella polulla ja katoaa mutkan taakse. Joskus istuu kanssani puun juurella ja katsoo kuuta. Olen unessa kysynyt siltä neuvoa mihin pitäisi kulkea tai mitä pitäisi seuraavaksi tehdä ja ilmeisesti susi on aina oikean tien näyttänyt, koska lopulta istun nuotion lämmössä.
Olen elämässäni taas jonkinlaisessa murroksessa ja olen oikein odottanut tätä unta, mutta nyt en ole sitä harmikseni  nähnyt. Tämä mandala sopisi shamaanirummun kalvolle kuvaksi.

15 kommenttia:

 1. Sinulla on piirustustaito hyppysissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidin puolelta on pikku hyppysellinen tullut piirustustaitoa minullekin. Mummuni on oikea taiteilija ja kaikki tätini myös piirtävät ja maalaavat.

   Poista
 2. Värien harmoniaa ja yhteyttä luonnon kanssa.
  Taianomaisuutta, kiehtovaa. Kaunista piirtämistä!

  VastaaPoista
 3. Lumoava on mandalasi. Et ehkä tarvitse enää tätä unta vaikka elämässäsi on murroksessa. Osaat jo ilman kyseistä unta valita tien ja saat avaimen lukittuun oveen. Piirroksesi on niin mystisen hieno, että käy ihmeessä jossakin painattamassa se kalvolle, niin saat kauniin itse taiteileman shamaanirummun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas niin osuvasta tulkinnasta. Ajattelin piirtää itse siihen kalvoon tuon kuvan. olen niin tehnyt ennenkin ja se onnistuu hyvin ihan tussilla tehden.

   Poista
 4. Minustakin tästä tulisi hieno rumpu. Olet hienosti toteuttanut tienhaaran oveksi. Kaikki elementit on sommiteltu taitavasti. Todella mielenkiintoinen mandala. Kun käsi toteuttaa luotettavasti alitajunnan antaman, syntyy hieno työ, vaikka nopeasti.

  VastaaPoista
 5. Minäkin haaveilen omasta rummusta ja olen jo kerran katsellut sivupalkistasi rummuntekijöitä. Tästä tulisi upea rumpu. Sinä osaat tehdä rummun itsekin, niin jostain ymmärsin, vai olenko nähnyt unta :-D Teetkö muillekin pyynnöstä?
  No nyt menin asian sivuun, sinne hieno mandalasi johdatti. Hyvä tie kun oli valittavana ja ovikin aukesi.
  Mandalasi on todella kiinnostava ja hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole nähnyt unta. Olen tehnyt rumpuja itselleni ja jokusen lahjaksi. En ole tehnyt muille niitä, kun materiaalien haaliminen on niin työlästä ja kallistakin. Käsityömessuilta ostin viimeksi rumpukalvoja ja näin siellä myös valmiita rumpukehiä myytävänä. Sellasista on helppo tehdä rumpu itsekkin. Neuvon kyllä mielelläni tekemisessä. Nuo rummuntekijän rummut ovat aivan mahtavia.

   Poista
 6. Upea mandala! Taidokas piirros, sopisi vaikka mihin. Mielenkiintoinen oli unesi.

  VastaaPoista
 7. Tämä on minusta juhlava mandala, niin paljon puhuva ja hyvin sommiteltu. Sopisi todellakin rummunkalvoksi.

  VastaaPoista
 8. Toinen toistaan taitavampia piirtäjiä täälla mandalamaailmassa. Tämäkin niin niin hieno! Mystiikkaa, salaperäisyyttä..... pum pum pum sanoo rumpu....

  VastaaPoista
 9. Upea ja taikaa täynnä oleva mandala. Hienoa, että lähdit mukaan. Mandaloiden piirtäminen on hauskaa ja palkitsevaa puuhaa. Samalla oppii jotain omasta sisäisestä maailmastaan, niin uskon.

  VastaaPoista
 10. Luonnonläheien Mandala, josta unen voi tulkita hienosti. Rumpu on hienosti yllä keksitty. Samaani...

  VastaaPoista
 11. Tämä mandala vei minut johonkin kauas intiaanimaahan tai Lapin perukoille, vaikka en sieläkään ole koskaan edes käynyt. Ehkä tuo susi vaikutti niin, vaikka niitähän jukoksee jo kylilläkin. Hienosti piirrelty!

  VastaaPoista