Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Puutarhassa touhuilua

Tässä uusi kasvimaani muoto, spiraalissa sipulia ja porkkanaa. Laidoilla avomaakurkun sirkkalehtien ympärille olen laittanut katekerroksen heiniä. Maa näyttää sekaiselta, mutta uskon rikkaruohojen kitkemisen vähenemiseen.
Tänä keväänä päätin kokeilla jotain uutta kasvimaallani. Kasasin hienon spiraalipenkin ja laitoin siihen punasipulia ja porkkanaa. Alareunassa on keräsalaattia, basilikaa ja ihan laidoilla kiertää avomaakurkkua. Muuhun osaan sain mahtumaan vielä naurista ja pinaattiakin. Viimevuotinen persilja kasvaa komiasti jo ja pari porkkanaa jätin maahan syksyllä ja niissä näkyy vihreät lehdet kasvavan kovaa vauhtia. Tarkoitus olisi koittaa saada uusia siemeniä. Katsotaan kuinka käy. Ensimmäisten sateiden jälkeen pelkäsin koko spiraalin valuneen yhdeksi multakasaksi, mutta huojentuneena totesin maan pysyneen paikoillaan. Onneksi laitoin tiiliskiviä ja kiviä  reunoja tukemaan. Samalla keräävät lämpöä maahan. Kasvihuoneessa tomaatintaimet voivat kylmistä öistä huolimatta hyvin. Isän ja äidin Espanjasta tuoma tomaatintaimi piti tuoda yöhoitoon sisälle, kun se selvästi alkoi kylmästä kärsimään. Siinä on jo muutama tomaatinalkukin. Perunapenkki on vielä hiukan hakusessa, kun viimevuonna pellossa meni peruna kosteuden takia pilalle ja nyt ollaan mietitty mihin sen perunapenkin laittaisi. Taitaa jäädä tänä vuonna peruna laittamatta. Vielä tekisi mieli laittaa jotain muutakin kasvihuoneeseen kasvamaan. Paprikat ovat taas ämpäreissä kasvihuoneessa ja voisin kokeilla jotain muutakin laittaa ämpärikasvatukseen. Ovat niin helppoja hoitaa ja syksyllä voin siirtää kylmästä ne sisälle helposti. Elämä on muuten aika pyörremyrskyn kourissa ja muutosten tuulen puhaltavat oikein olantakaa. Lähden itse opiskelemaan syksyllä eläintenhoitajaksi ja samalla kouluttaudun koiraprojektissa koirankouluttajaksi. Odotan sitä innolla, sillä se on varmasti minulle sopivaa hommaa. Ihmettelen vaan, miksi piti mennä näin kauan löytää se oma-ala. Olen aivan pikkutytöstä lähtien ollut kiinnostunut kaikista eläimistä ja mummulassa seikkailin aina lehmienlaitumelle rapsuttelemaan lehmiä.
Mieheni jatkaa linja-autoyrityksemme pyörittämistä yksikseen. Joudun varmaan jonkin verran osallistumaan opiskelun ohella toimintaan, mutta ei se haittaa, kun ei ole päätoimista. Kotimme toivottavasti saamme pitää. Täällä olisi mahdollista pitää sitten joskus niitä eläimiä, kunhan valmistun. Haaveilen terapia-alpakoista, vuohista....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti