Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Maailma repii herkkää sielua

Mihinkä tämä maailmanmeno oikein pysähtyisi? Näin tässä aivan äskettäin merkillisen unen. Ensin unessa pelastelin jäädytettyjä lapsia ja ihmettelin, kuinka joku on voinut pakastaa lapsia niin julmasti. Jokusen lapsen sulateltuani, huomasin maailman liikkuvan kiihtyvällä vaudilla. Näin maisemien vilistävän ohi, kuin auton ikkunasta olisin katsonut ja tajusin meidän törmäävän kiihtyvällä vauhdilla pystysuoraan kallioon tai johinkin isoon seinämään. Ohjasin unessani lapset ja itseni ison sängyn alle, mutta tajusin samalla, ettei se suojaa meitä mitenkään törmäykseltä ja ymmärsin siinä lasten pakastamisen. Joku oli halunnut säästää lapset lopun kauhuilta. Heräsin sydän pampaillen ja aivan järkyttyneenä. Piti aivan kurkistaa ikkunasta, ettei maailma vaan liiku mihihkään. Huh! Maailmanlopun uni oli inhottava ja jäi kaivelemaan moneksi päiväksi. Jotenkin tuntuu, että uni kertoi kuinka maailmastamme on tullut liian kiivastahtinen. Ihmisen psyyke ei taida pysyä perässä. Aivoillamme on ärsykeähky ja voimme kokonaisvaltaisesti huonosti. Vaikka työ ei enää ole fyysisesti kovaa, niin työssä on liian paljon henkisiä paineita. On aikatauluja, tavoitteita, projekteja ja pätkätöitä ym. Elämä on yhtä suorittamista. Toisilla se jää jopa lomalla päälle. Aina pitää olla jotain, millä lyö laudalta toisten lomatekemiset tai lomasuoritukset. Kehtaako kukaan enää tunnustaa lomalla vaan lepäävänsä kotona ja viettävänsä päivät tekemättä mitään ihmeellistä. Valitettavasti emme ole koneita ja vaadimme välillä tyhjäkäyntiä voidaksemme hyvin. Moni kärsii salaa uupumuksesta ja ovat henkisen tipahtamisen rajalla. Monenko meistä täytyy sairastua, ennen kuin ymmärretään hiljentää tahtia. Taistelen itse henkisen jaksamiseni kanssa ja olisin valmis hyppäämään pois tästä oravanpyörästä vaikka heti. Haluan lähettää voimia kaikille työssä uupuneille! Kerätään voimia Joulun rauhallisuudessa ja aloitetaan Uusi Vuosi hitaammalla ja terveellisemmällä tahdilla!

4 kommenttia:

 1. Hui kun kamala uni.. mutta varmaan kertoo juuri tästä hektisestä elämästä, jossa singahtelemme mukana. Jaksamista, valoa ja iloa jouluunne toivottelee tätyynen ja sen miäs, kera koirakolmikon ;)

  VastaaPoista
 2. Unet ne välillä herättelee läpsimällä poskille :/ Omissa unissani "lapset" usein ovat jotain mitä haluan luoda, maalata, piirtää, kirjoittaa käsistäni tulevaa omaa itseäni- saatko toteuttaa omia visioitasi? Luova ja idearikas kun olet, vai oletko joutunut kiireen takia laittamaan kaikki lapsesi jäihin? Tuntuuko sinusta ettet kerkiä ikinä toteuttaa niitä, ajaako aika/kiire/huolet ohitsesi? Onko parempi unohtaa haluamansa, ettei pettyisi tai unelma murskaantuisi. Tässä tämmönen "mututuntuma" näkökulma painajaiseesi. Usko siihen mikä on sydämmesi halu, niin luot sen. Itsekkin yritän täällä olla luottavainen ja uskollinen itselleni. Kaksi askelta eteen ja yksi taakse jne...soutaen ja huovaten, väliin möyrien..Lämmin Jouluhalaus!!

  VastaaPoista
 3. Kaarnikka; Kiitos Joulun toivotuksista! Hyviä Jouluja sinnekin. Täällä on vähän semmonen elämän käännekohta tunnelma! Vatsanpohjaa kivistää ja huimaa... toisaalta on kiva tutina tulevasta. Kohta saamme varmasti tehdä jotain aivan muuta ja aloitella elämämme uudestaan.(Ainakin niin vahvasti toivon)
  Valorun; Viimeyönä unessa tipuin maan alle Tainan kanssa, emmekä tahtoneet päästä pois sieltä mullan alta. Aivan kamalia painajaisia yöstä toiseen. Selvästi alitajuntani yrittää viestiä jotain jonka jo tiedän, kun vaan uskallus riittäisi toteuttaan asioita. Hyviä Jouluaja teille!

  VastaaPoista
 4. Lempeitä Joulunrippeitä sinne!
  Alitajunta on viisas, kunhan vain osaamme tulkita sitä. Vielä vaikeampaa on toimia sen mukaisesti. Alitajunnan ääntä ei voi kuitenkaan vaimentaa, se huutaa voimakkaammin, mitä enemmän yritämme sitä siirtää sivuun. Voi toivon niin kovin, että saisitte toteuttaa unelmanne, olla ihan omia itsejänne.

  VastaaPoista