Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Työreissu NorjaanOhhoijaa, onpas aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta! Elämä on ollut niin tasaista puurtamista, ettei ole ollut mitään hohdokasta kirjoitettavaa. Aika on mennyt töissä linja-auton ratissa tai cittarissa palvelutiskin takana, joka oli uusi aluevaltaus työsaralla. Mukavaa oli tehdä välillä aivan toisenlaista työtä kaupan liha-ja kalatiskissä. Vaikkakin asiakkaat saivat aika hirveän näköisesti pakattuja tuotteita, kun en osannut taiteilla pakkauspaperista kauniita nyyttejä jauhelihan ym. päälle. Kaikki vapaa-aika onkin kulunut sitten puutarhassa. Alkaa jo näkyä satoakin, paprikoiden kasvattaessa vihreitä alkujaan. Kuvassa vielä pienenpieni, mutta on nyt jo hyvänkokoinen alku. Odotan jo malttamattomana ensimmäisiä omanmaan tuotteita.

Juhannuspäivänä lähdin suunnistusporukan kanssa kohti Pohjois-Norjaa. Malangenissa Hamnvågin kylässä oli koululla porukan yöpymispaikka ja minä sain yöpyä upeassa hirsimökissä Balsfjord vuonon rannalla. Maisemat olivat häikäisevän kauniita ja sää oli ensimmäiset päivät puolipilvistä ja lämmintä. Midnattsolgaloppen suunnistuskilpailun alettua tiistaina alkoi sade ja siitä asti sateli hiukan joka päivä, muttei se haitannut ulkoilua ollenkaan. Kävelin joka päivä vapaa-aikoinani kamera kaulassa pitkiä lenkkejä ympäri Hamnvågia. Sain housunpersuuksiin reijän kavutessani lammasaidan ylitse paremmille kuvauspaikoille. Lampaat tuijottivat minua hämmästyneenä, että mikä kulkija heidän laitumilleen oikein tunkee. Parhaat maisemat olivat kuitenkin matkalla suunnistuskisoihin Tromsaan ja kotimatkalla, jossa isot vuoret tuntuivat välillä nielaisevan tien. Vuorenrinteiltä virtasi kauniita putouksia ja lumi täplitti lakialueita. Valitettavasti emme joutaneen pysähtelemään kuvaustauoille, joten omat kuvani jäivät uljaimmista maisemista vain aivotallenteiksi.
Menomatkalla Kilpisjärven kohdalla näimme satoja poroja vasoineen ja niitä sai väistellä ajaessa tuon tuostakin. Paluumatkalla porot olivat kadonneet ja ilma oli pilvisempi ja Kilpisjärven kohdalla ajoimme niin korkealla, että sukelsimme pilvien sekaan. Maisema oli aavemainen ja kaunis.
Matka oli työreissuksi mukava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti