Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

kuvia

Laitan muutaman kuvakollaasin iloksenne!Puutarhassa alkaa marjojen pominta-aika olla käsillä. Minulla on n.500 mustaherukkapensasta pellolla kasvamassa. Niistä marjoja poimiessa vierähtää päivä jos toinenkin, vaikka olen houkutellut muitakin poimimaan marjasatoa. Mehumaija pöhisee hellalla aamusta iltaan ja pullojen ja purnukoiden pesua riittää.
Teen paljon mustaherukkahyytelöä, koska käytämme sitä joka aamu puuron kanssa ja maistuu se liharuokienkin lisukkeena. Herukoista pidän eniten juuri mustien mausta. Puna-ja valkoherukkapensaitakin löytyy muutama ja niistä marjat menevät mehumarjoiksi.
Siemenistä kasvatetut tomaatit, paprikat, chilit, porkkanat ja nauriit antavat satoaan aivan näinä päivinä. Kohta hukumme paprikoihin ja tomaatteihin. Niin hurjasti niissä on alkuja. Paprikoiden punastumista olen odottanut hartaasti, mutta ne pysyvät sitkeästi aina vaan vihreinä. Jospa ne ovatkin vihreitä paprikoita... Pinaattia, persiljaa, salviaa, timjamia ja basilikaa on omasta maasta saanut jo pitkään. Purjo valmistuu vasta syksyllä. Purjo on jo ihan hyvässä kasvussa. Ei uskoisi, kun muistaa kuinka onnettoman hentoja heiniä ne olivat istutus hetkellä. Ihanaa seurata kasvien kasvamista ja hyvillä mielin pistellä poskeen itsekasvatettuja herkkuja pitkin syksyä.

1 kommentti:

  1. Aaah tuota sun puutarhaa. Koskahan mulla riittäis energiaa palauttaa oman puutarhan mennyt elämä :)

    VastaaPoista