Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

torstai 21. huhtikuuta 2011

Pääsiäistunnelmissa

Hyvää Kiirastorstaita kaikille! Tämä on katolisessa uskonnossa ripittäytymispäivä, siis puhdistustorstai. Kiira viittaa puhdistautumiseen ja ennen muinoin kansa pääsiäisen aikaan ajoi pahaa henkiolentoa, Kiiraa pois pihoista kalisuttelemalla kattiloita ja lehmänkelloja. Taidettiin poltella pääsiäiskokkojakin samasta syystä. Ihan selvästi meidän nurkissa väijyksii Kiira, joka aiheuttaa jatkuvaa harmillista epäonnea kaikenlaisissa asioissa. Tepsisköhän shamaanirummun soittelu nuotiolla tämän pahanhengen kaikotukseen. Pitää pääsiäispyhinä kokeilla.
Minulla on ollut mielenkiintoiset 28 päivää Denise Linnin kirjan oppien kanssa. Jotenkin tuntuu, että mieli on puhdistunut ja on seesteisempi olo. Maaviikko meni hiukan liian pintapuolisesti kiireen ja flunssan takia, mutta silti tuntuu hyvältä. Ajattelin ottaa homman uusiksi ensivuonna. On hyvä tarkastella sisintään silloin tällöin ajatuksella. Muutamia alussa itselleni tehtyjä lupauksia en pystynyt pitämään, mutta onneksi kirja opettaa olemaan itselleen lempeä ja opettaa mieluummin onnittelemaan itseään pienistä onnistumisen askelista. Parasta koko jutussa oli, että olen alkanut kuuntelemaan sisäistä vuoropuheluani. Panen paremmin merkille millä sävyllä itselleni asioita puhelen ja minkälaisen merkityksen kunkin päivän tapahtumille annan. Ajatuksissa on yllättävän suuri voima! Suosittelen muillekin kokemusta.
Huomenna valmistan ensimmäistä kertaa lampaanlihasta Irish stew-pataa. Ihastuimme ruokaan Irlannin matkoillamme ja nyt on pakko kokeilla. Jotkut väittävät suomalaisen lampaanlihan maistuvan aivan erilaiselta kuin irkkulaisten. Voihan siinä perää ollakin, kun ajattelee lampaiden erilaisia elinoloja täällä kylmässä pohjolassa verrattuna ikivihreään Irlantiin. Siellä lampaat laiduntavat ympärivuoden ulkosalla ruohoa syöden, kun täällä popsivat talvella rehua sisätiloissa. Eipä nyt ole irkkulaista lammaspataa verrattavaksi, onneksi. Ulkosalla odottavat monet keväthommat ,kuten haravointi. Olen syksyisin laistanut haravointihomman kokonaan ja teen sen vasta näin keväällä. Olen joskus saanut oikein biologilta ohjeen tehdä näin. Jää talveksi lehdet maatumaan ja lannoittamaan nurmikoita. Maatumattomat ja ylimääräiset roskat haravoidaan keväällä vasta pois. Rannassa odotti meitä lumien sulattua ylläri. Tulva oli vienyt meidän vanhan laiturin joenpenkalta, joten joudumme kyhäämään uuden tilalle ennen uintikautta.
Pyhinä taidamme lämmittää kylpypaljun ja piskuisen rantasaunamme talven jälkeen ensimmäistä kertaa. Talvella lunta oli liian paljon, jotta olisimme viitsineet rämpiä lämmityspuuhiin. Vähälumisempina talvina kylpypaljua on silloin tällöin lämmiteltykin. Siellä on mahtavaa kellua lämpimässä vedessä pakkasiltana ja katsella tähtiä taivaalla. Ristiäisjuhlatkin tulivat pidettyä jo.
Lapsenlapseni sai kauniissa kastetilaisuudessa nimekseen Renne Olavi. Pikkuinen nyyti on jo paljon kasvanut. Kovin harvoin olen häntä nähnyt. Flunssaisena en ole halunnut heillä vierailla, vaikka taisi tauti tarttua jo ristiäisissä koko sakkiin.
Mukavaa seurata pienen kehitystä ja odotan jo innolla hänen kasvamistaan leikki-ikäiseksi taaperoksi, ehkä sitten saan hänet hoitoon tänne maalle mummulaan.
Rentouttavaa Pääsiäistä ystäville ja sukulaisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti