Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Saariselän hiihtoreissu

Joka keväinen hiihtoreissumme ei tänä vuonna mennyt aivan suunnitelmien mukaan, kun sain tokana päivänä elämäni ensimmäisen huimauskohtauksen ja vietimme muutaman päivän Ivalon terveyskeskuksessa tunturissa hiihtämisen sijaan. Huimausvaiva onneksi hellitti välillä ja saimme nauttia hiihtämisestä upeissa hiihtokeleissä. Tunturituuli puhalsi navakasti muutamana päivänä, mutta eipä tuo tahtia haitannut. Lyhennettiin lenkit keliin sopiviksi ja unohdettiin kilometrien haalimiset. On se vaan kumma, kuinka siellä tunturien kupeilla kokee aina saavansa jotain käsittämätöntä latinkia. Tunturiladuilla fyysisesti voi olla aivan poikki, mutta päässä tuntuu kupliva ilo ja hyvänolon tunne valtaa koko kehon. Ehkä mun lievä sairastelu oli hyväkin asia. Se laittoi ajattelemaan terveyden merkitystä syvällisemmin. Päätin pitää tästä kehosta parempaa huolta, jotta se kestäisi vielä piiitkän tovin kunnossa. Haluan vielä vuosikymmeniä käydä lapin laduilla ja poluilla ilman suurempia huolia sydän ym. vaivoista. Lähestyvä 50 pykälä ehkä on sellainen virstan pylväs, että alkaa miettiä tulevia ikävuosia ja terveyttään.
Paljon on vielä asioita koettavana ja kauniita tuntureita käymättä. Suurin pelkoni koskeekin terveyden menetystä, jos ei pääsisikään halutessaan itselleen niin rakkaaseen luontoon vaellusreissulle tai laduille. Se oli aivan kamalaa!
Niinpä täytyy pitää huolen itsestään ja ottaa kiireen ja paineenkin alla huomioon kroppansa tarpeet. Kiireessä tulee aina laistettua niin helposti kunnon elämäntavoista, vaikka juuri silloin olisi tärkeää syödä terveellisesti ja liikkua. Liikunta luonnon helmassa, kun auttaisi jaksamaan kiireenkin keskellä, purkamalla stressiä sopivasti. Nyt yritän iskostaa tämän viisauden nuppiini pysyvästi!Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti