Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

tiistai 29. maaliskuuta 2011

kevättä ilmassa


Ihanaa, aurinko paistaa! IIIK! Ikkunat näyttävät kaamean likaisilta ja kämppä pölyiseltä, mutta se nyt on sivuseikka. Pakko mennä ulos ihailemaan kirkkautta. Nyt ei enää pääse koiran kanssa kelkkailemaan, eikä hiihtämään. Tiet ovat sohjoisia ja toisin paikoin jäisiä, joten lenkille ei tee oikein mieli lähteä, mutta Blondia on pakko juoksuttaa kelistä huolimatta. Blondilla on tahti vielä suksimisnopeudella ja meikäläisellä on vaikeuksia pysyä liukkaalla perässä. Olen tänä keväänä laittanut esikasvamaan vihanneksia ja yrttejä ja odotan malttamattomana lumien sulamista, että saan alkaa taas kuopimaan kasvimaata kuntoon. On ollut ihanaa seurata pienten vihreiden sirkkalehtien putkahtamista esiin mustasta mullasta. Käyn tuijottelemassa vähän väliä kasvamisen ihmettä. Tomaatit ovat jo koulittu omiin purkkeihin ja purjon hennot alut kurkistelevat mullan seasta. Minussa asuu pieni puutarhuri selvästikin. Nautin niin suunnattomasti kasvien hoitamisesta. Nyt ei ole kanoja nyppimässä istutuksia, niin kuin edellisinä kesinä. Kanat tuhosivat kasvimaan hetkessä. Porkkanoita ja muita vihanneksia tuli harvennettua hiukan liikaa, kun kanat kävivät kaivamassa kasvimaalla aina, kun silmä vältti. Salaattia oli turha odottaa pöytään asti. Kanat pistelivät kasvun aina nokkaansa. Munivat sentää hyviä munia palkinnoksi ja olivat mukavia katseltavia pihapiirissä.
Tilasin Denise Linnin kirjan netistä ja olen tehnyt harjoituksia jo hiukan yli viikon. Ilmaviikko meni siivotessa ja vihkoon kirjoitellessa tehtäviä. Ensin en meinannut saada kirjoitetuksi mitään ajatuksia paperille, mutta sitten alkoi tekstiä tulla monen sivun verran ja tuntui puhdistavalta laittaa ajatukset paperille. Meneillään on vesiviikko ja olo on jotenkin vetämätön. Olisko vaan kevätväsymystä?

3 kommenttia:

 1. Viljely on täälläkin aloitettuna. Tomaatit koulittu ja laitettu itämään myös paprikaa, porkkanaa, salaattia ja kukkiakin. Kaikkea näistä ei todellakaan tarvitse esikasvattaa, mutta kun...

  Varo vaan siskojas kun ne toukokuussa tulee möyhimään pihapiiriisi..

  VastaaPoista
 2. Mulla on paprikaa, salviaa, basilikaa, purjoa, tomaattia ja kukkia kasvamassa. Siemenpusseissa vielä pinaattia, naurista ja persiljaa. Porkkanan- ja salaatinsiemen vielä ostamatta. Siemenperunoitakin pitää jättää itämään. Että tervetuloa vaan möyrimään kanssani!

  VastaaPoista
 3. Hyvä! että olet Denisen kirjan aloittanut. Itselläni kävi samoin, ensimmäinen viikko oli "helppo". Vesiviikko tihkaisi kamalasti. Sain vietyä ohjelman läpi, mutta vain osassa 3 tason mukaan. Suurimmasta osasta tein vain ensimmäiset tehtävät. Sattui vähän huonoon aikaan minulle nuo harjoitusviikot. Ajattelin tehdä uudelleen jonkin ajan kuluttua. Kuullostaa kivoilta, kevätpuuhasi;D

  VastaaPoista