Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

maanantai 7. helmikuuta 2011

Käsitöitä

Kranssi ja tilkkupeitto

Kotitonttu sai istumapaikan
 Olen vaihtanut teeveen tuijottelemisen käsitöiden tekemiseen, kun ei telkusta tule nykyään enää katsomisen arvoista ohjelmaa. Jää paljon enemmän aikaa tehdä jotain vanhoista kankaantilkuista ym. ja luovuuskin heräsi pitkästä aikaa ruususen unestaan. Nyt päässäni on niin paljon yhtäaikaa uusia ideoita, etten tiedä mistä aloittaa. Viikonlopun Ikean reissulla näin hienoja vauvatarvikkeita ja niistä inspiroiduin ompelemaan tulevalle lapsenlapselle kaikenlaista pientä. Aikasemmin väsäilin kransseja pajusta sekä koivun ja kanukan oksista. Risut loppuivat tietty heti alkuunsa ja uusien hakemista haittaa paksu lumikerros. Kahlasin jo muutaman kerran persuuksia myöten lumessa hakiessani pajun oksia lisää. Pääsiäiseksi olisi kiva tehdä pajunkissaoksista kranssin ulko-oveen. Siskojen kanssa täytyy pitää taas sellainen askartelu- ja rupatteluhetki. Se on parasta terapiaa... siskoterapiaa!
Tästä tuli vähän laiha, kun oksat loppuivat kesken.

Tilkkupeitto, helistinneliö ja kuumailmapallokoriste syntyivät hetkessä.

10 kommenttia:

 1. Aivan ihania noi vaavan tarvikkeet! Ja toi tilkkupeittohan on tosi hienon näköinen, varaan sen sitten itelleni tai saat luvan tehdä mulle kans jos mulla jonain kauniina päivänä alkaa mahassa kasvaa jottain :D

  VastaaPoista
 2. Ihania kätten töitä!
  Totta on ettei telkusta tuu nykyään oikein mitään katsottavaa. Mulla on yleensä joku "tv-käsityö" mitä pystyy tekemään kun katsoo telkkua.
  Kivan kuulosta tuo siskoterapia!

  VastaaPoista
 3. Kätevä olet käsistäsi.Minunkin silmää hiveli toi
  tilkkupeitto,eikä hassumpia olleet ranssitkaan.
  Myötäisiä tuulia tulevalle isoäidille!

  VastaaPoista
 4. Kivoja kransseja, sekä käsitöitä. Siellä on nyt jännitävät ajat. Minä meinasin ihan innostuksesta pimahtaa, silloin kun tulin mummiksi, ensimmäistä kertaa :)

  VastaaPoista
 5. Hiukan harmittaa, kun olen aina niin hätäinen. Tilkkutäkistäkin olisi tullut siistimpi, kun olisin maltillisempi. Nyt palat ovat saksittu vähän niin ja näin. Ehkä seuraavan malttaa tehdä ajan kanssa. Ihanaa tulla mummuksi!

  VastaaPoista
 6. Hienoja juttuja olet väsäillyt. Siskoterapia on best... sitä harrastetaan täälläkin. Millos se on tämä hoo hetki?

  VastaaPoista
 7. Kaarnikka; laskettu aika on 18.2. Odotan malttamattomana ensimmäistä lapsenlastani tähän maailmaan.

  VastaaPoista
 8. Kovin on tutun näköisiä tilkkuja sun täkissäsi, vaan hyvä vain että tulevat käyttöön. Tätä kirjoittaessani onkin sitten mummous jo tosiasia. Niin että onneksi olkoon!! Siskoterapia on tosihyvä juttu, onneksi kesällä taas pääsen siitä nauttimaan. Te jokka asutte lähempänä toisianne olette siinä suhteessa onnekkaampia.

  VastaaPoista
 9. Ihmettelinkin jo, etteskös äiti huomaa mistä kankaista olen täällä väsäillyt kaikkee. Mikä mahtoi olla se harmaapohjainen, jossa oli eläin ja lapsihahmoja. Se oli valmiiksi ommeltu ja toiselta puolelta haalistunut. En keksinyt mikä se voisi olla. Oli liian pieni pussilakanaksi ja iso tyynynliinaksi. Leikkasin siitä kuvia tilkkutäkkiin. Toivottavasti sain käyttää sitä ja muita kankaita...

  VastaaPoista
 10. Se oli joskus 80 luvulla joulupukin lahjapussina se harmaapohjainen kangas. Mistä se tupsahti meidän huusholliin, en tiedä. Olisiko Tiplun tuomia. Hyvä että löytyi tarpeeseen.

  VastaaPoista