Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Talvisia harrastuksia

Kävin eilen koirani kanssa pitkästä aikaa kelkka-ajelulla. Koiran valjastaminen oli hankalaa, kun Blondilla oli kiire päästä ulos ja pyörii ja hyörii jaloissa, niin etten tahtonut saada valjaita ja naruja paikoilleen. Pihasta lähtö oli taas lennokas. Hyvä kun kelkan jalaksille kerkesin hyppäämään. Pysyin koko reissun pystyssä ja jopa jalaksillakin. Blondi-koiralle oli ilma jopa liian lämmin, niinpä vetoinnostus hiipui lenkin loppumetreillä täysin ja potkuttelin sitten itse vauhtia loppumatkan. Tänään kävimme koirahiihtämässä Joutsijärven jäällä. Sää oli pikkupakkasta ja pilvipoutaa. Lähtöhetkellä aurinkoa ei näkynyt, joten jätin kameran pois reissusta ja jäällä tietysti sää kirkaistui ja oli kaunista. Minulla on nyt uusi kamera Canon EOS 1000D. Janne osti synttärilahjaksi ja  olen opetellut käyttämään sitä. Ohjekirja on jo hiirenkorvilla... Talvikuvista tulee hiukan liian sinisiä, enkä ole vielä löytänyt mitenkä sitä voisi korjata. Ihan mahdottomiin suorituksiin mun alkeellisilla kuvaustaidoilla ei pysty, mutta mukava opetella uutta. Kävin järven jäällä kävellen auringonlaskua kuvaamassa, mutta ei niistä oikein tullut hienoja. Siellä oli upean hiljaista ja ensimmäiset tähdet syttyivät iltataivaalle. Olisi ollut kiva jäädä sinne jonnekin laavulle yöksi, vaan eipä voinut, kun huomenna on maanantai ja työpäivä.
Picasalla korjasin värejä hiukan punaisen suuntaan.

5 kommenttia:

 1. Komioita kollaaseja. Mukava kun sait kunnon kameran. Sain sähköpostia Teemulta ja kuvia uudesta kotoo. Kiva. Hyvää työviikkoa sinulle ja J;lle myös.

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle kameralle, hienoja kuvia näyttää tulevan :) Ihanaa että olet ehtinyt ulkoilemaan koirulin keralla. Mä hiihdin eilen umppareilla useamman tunnin ja tänään oon kun hakattu kaikki paikat kipeenä.

  VastaaPoista
 3. Kauniit kollaasit ! Onnea uudelle kameralle. Pian toteat, että jos haluat kuvat maisemaa tai auringonlaskua, tähtiä tai yötaivasta huomaat raahaavasi kolmihaaräaista vastaan hakaroivaa härpäkettä perässäsi. Nimittäin jokaisen valokuvaajan ystävää, kameranjalkaa. No kyllä siihen tottuu, ensin tuntuu riesalta ja tekisi mieli heittää ensimmäiseen jorpakkoon joka vastaan tulee.

  VastaaPoista
 4. Onnea uudelle kameralle ♥
  Upeat mahtavat kollaasit, kuinka saat noin suuria, jos voin kysyä, picasalla..

  Blondi koiruus on kaunis♥

  VastaaPoista
 5. Kiitos kannustavista komenteista!
  Seijastiina; Picasallapa juuri...

  VastaaPoista