Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

perjantai 7. tammikuuta 2011

Flunssan kourissa

Ei se vuosi niin hyvin sitten alkanutkaan. Iski karmea tauti. Makasin kuumeessa pari päivää aivan puhti poissa. Nyt alkaa elämä jälleen voittaa, mitä nyt nenä turisee ja köhityttää vielä. Sairastaessani katselin turvonneilla simmuilla ikkunasta aivan upeata näkymää ja harmittelin, etten päässyt pihalle hiihtolenkille. Pakkanen paukkui kovissa lukemissa ja aurinko näyttäytyi taivaarannassa juuri, kun oli kuunpimennys. Kamerassani on akku yhä edelleen lopussa, enkä saanut ikävä kyllä kuvia. Aamuaurinko sai talvisen maiseman kimeltelemään, aivan kuin puut olisivat saaneet timantteja säihkymään oksilleen. Uusi puhdas lumi hohti ja pinnasta tuikki miljoonia pikkukiteitä. Näkymä oli satumaisen kaunis. Huonon akun kanssa yritin kuvata, muttei kamera tavoittanut puoliakaan siitä maiseman ihanuudesta. Enkä uskaltanut kuumeisana olla ulkosalla kovin pitkää aikaa. Blondi-koirani juoksenteli innoissaan ja tunki muutamaan kuvaankin. Tästä sairastelusta oli sen verran hyötyä, että tuli ommeltua tekeillä ollut mekko valmiiksi asti, kun ei ollut muuta tekemistä. Siitä tuli ihan kiva, vaikka mulla ei ollut kaavoja. Piti vähän miettiä ja piirtää malli ensin. Jos olisi enemmän aikaa ompelisin varmaan kaikenlaista. Mistähän saisi lainata aikaa???

5 kommenttia:

 1. Olet sitten laittanut koko sivut uusiksi ja hienot niistä tulikin. Paljonhan olet saanut aikaan, vaikka olet ollut kipeäkin. Mihin sitä parempaa kameraa tarvii kun entiselläkin saa noin hienoa jälkeä. Bravo! Pikaista kunnon paranemista, se yskä kun tahtoo jäädä olemaan. Terveisiä ja pusihali.

  VastaaPoista
 2. Ilma ja maisemat olivat niin upeat. Uusi akku on pakko hakee. En osaa vaihtaa sivulleni toisenlaista taustaa. Olen yrittänyt, mutten vielä ole hoksannut miten se thedään. Sairastellessa on ollut aikaa tehdä kaikkea rauhallista ja pakko pysytellä sisätiloissa, että paranee kunnolla tästä taudista. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Heips, tulin vastavierailulle!

  Kaunis tuo kuvakollaasi talvisista maisemista. Eräoppaana näet varmaan upeita paikkoja.
  Isännän kanssa käydään vähintään kerran vuodessa n.viikon perhokalastusreissussa ja sen kautta on päässyt näkemään kauniita paikkoja. Nokipannukahvit ja nuotiot ovat tulleet tutuiksi ja niistä täytyy joka reissulla päästä nauttimaan.

  Toivottavasti olet paranemaan päin!

  VastaaPoista
 4. Hieno Kollaasi talventörröttäjät on olleet parhaimmillaan tänätalvena. Toivottavasti tokenet flunssastasi ettei jää jälkitauteja. Blogin pohjan voi vaihtaa sieltä ulkoasu kohdasta. Sieltä se mallinsuunnittelutyökallu. siellä on erilaisia taustoja jne... Toinen systeemi käyttää jotain ilmaista valmista pohjaa. esim Valokin sivulla on linkkejä sivuille josta niitä löytyy. Oman pohjan malli kannatti muistaakseni olla joku niistä simpleista 2 tai 3 palstainen. Kun ko sivulta löytyy mieluisa, niin vain maalataan se hirmu hässäkkä joka on blogisivukuvan alla, sit paina Contl ja c näppylöitä (kopioi). Avataan oman blogin Ulkoasu kohta, siellä näkyy kohta gagetit napsauta siitä ja etsi esilletulevasta luettelosta kohta jossa luke: Html/java skripts.. taijotain.. paina sivussa olevasta plussasta, saat auki näytön ja siihen siihen isompaan lokeroon laitat kursorin ja painat control ja V (tuo kopioimasi hässäkän siihen), sitten tallennat ja kurkia mikä tuli tulokseksi :) Elä muksi mua mustaksi jos ei onnistunutkaan ;P Valokki voi vielä täydentää, hänellä kun on rutiinia tuossa pohjien vaihdossa :)

  VastaaPoista
 5. Irma; Kiitos, kun vierailit sivullani. Perhokalastelu on hieno kalastusmuoto. Olen väsäillyt muutamat perhot ja joskus niitä uittanutkin. Nyt harrastus on hiukan jäänyt.
  Vaellusreissuilla on tullut nähtyä upeita lapin tunturi- ja joskus suomaastojakin. Liian harvoin vaan pääsee töiltä vaellusreissuille.
  Kaarnikka; Täytyypi paneutua asiaan, kun joutaa. Kiitti ohjeista.

  VastaaPoista