Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

perjantai 10. joulukuuta 2010

Nukkumattia etsiessä

Viime yönä pehkussa pyöriessäni, ajatuksissani ajelehdin autiolle hiekkarannalle, jossa makaan selälläni illan pimetessä. Vartaloa hyväilee hiekassa vielä viipyilevä auringon lämpö. Sormet kipristän lämpimään santaan. Hartioiden alla hierovat hiekanjyvät  ja peppu on mukavasti muokantuneessa kolossaan.  Maaemo antaa raukeuden tulla jäseniin.  Taustalla kaskaat virittelevät soittimiaan ja aloittavat uneliaan tasaisen tirtir konserttinsa. Taivaalle syttyvät tutut tähtikuviot; otava ja kassiopeia. Lempeä tuuli pyyhkii hiukset otsalta ja  samalla vie huolet mennessään. Meri syvään huokailee ja kuin vaivihkaan minut untenmaille saattelee.

3 kommenttia:

  1. Namm, mikäs tuommoiseen heteen oisi uinahtaessa. Tuotahan voisi käyttää oikein tietoisestikkin unen saantiin, vai teitkö jo niin? Ihmismieli on hauska, joskus se hoitelee nukahtamisvaikeudenkin kun vain pystyy päästämään irti ajatukset, miettimiset ja murehtimiset. Ties mihin ihaniin paikkoihin vie.

    VastaaPoista
  2. Tämä tuli mieleeni kerran ja olen sitä nyt käyttänyt tietoisesti uudelleen. Toimii...ainakin olen nukahtanut.

    VastaaPoista
  3. Ajatuksen siivin sitä pystyy liitelemään minne vain. Vaikeuksissa siitä on lohtua ja esimerkiksi kylmissään, lämpimän ajattelu auttaa. Sekin on totta että koko muu kroppa on pään määräysvallassa. Siis ajatuksen voimalla sen saa myös toimimaan halutulla tavalla aika pitkälle. Niinkuin olet huomannut. Rauhallista joulunodottelua ym.muuta mukavaa, rakkaita terveuísiä.

    VastaaPoista