Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

maanantai 29. marraskuuta 2010

Hyytävää pakkasta hrrr...

Pakkanen paukkuu 15 asteen kieppeillä ja tuuli vinkuu nurkissa. Talo paukahtelee ja valittaa pakkasen kourissa. Onneksi takkatuli lämmitää liekeillään mukavasti ja heittelee seinälle hassuja kuvioita. Istuskelen pitkästä aikaa koneeni ääressä ilman kiirettä. Vielä on muutama viikko tätä pikkujoulun sesonkikiirettä. Pakko jaksaa painaa töitä nyt, kun niitä on. Flunssakin yrittää iskeä, mutta toistaiseksi se on vaan saanut nenän vuotamaan ja aivastelemaan. Saisi pysyä vielä poissa.
Tänään olisi ollut kuvauksellinen ilma, mutta en ehtinyt ulos kameran kanssa, kun tein toimistohommia koko valoisan ajan. Aina välillä juoksin pakkaseen lämmittämään pihan perällä olevaa mummon mökkiä. Matkalla ihailin kuuraisia puita, jotka näyttivät kauniilta vaaleanpunaisessa laskevan auringon valossa. Mökissä on niin jouluinen tunnelma viikonlopun pikkujoulujuhlijoiden jälkeen. Kuusi koristeltuna ja jouluiset verhot ja pöytäliina  tekevät mökistä viihtyisän ja kodikkaan. Pitäisköhän viettää oma jouluaatto siellä. Olemme vielä aattonakin töissä, mutta jos illan viettäisi siellä takkatulen ja kynttilöiden valossa. Jospa ne vanhat hirret saisivat itsenikin seesteisempään tunnelmaan kaiken hösötyksen jälkeen.
Sunnuntaina siskoni pölähtivät tänne luokseni ja teimme yhdessä geelikynttilöitä ja askartelimme kanamunan koteloista ruusuja, joilla voi sytytellä tulia. Niistä tuli niin kauniita, että malttaako niitä laittaa pesään lainkaan. Kiitos siskoille, kun saitte taas piristettyä päivääni. Oli mukava häärätä yhdessä ja tehdä jotain kaunista. Luovuus oli aluksi hukassa, mutta tuli niistä ihan kivoja kynttilöitä siitä huolimatta.

3 kommenttia:

  1. Takkatuli lämmittää meilläkin, vaikka takka onkin vielä keskeneräinen. Iskä liisteröi siihen vielä kaakelilaatat pintaan. Talvi pukkaa päälle, pitkin Espanjaa on lumisadetta, jo ihan tuossa Caravakassakin näytti lunta tupruttavan. Meillä vielä lämpöasteita aamusella +11. Kiva että siskot ehtivät askarteluiltaan luoksesi ja hyvää jälkeäkin syntyi. Terveisiä !

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa aika hektiseltä, mutta jos saa sitten vähän levätä vastapainoksi. Ihanalta kuullostaa mummonmökin tunnelma. Ihanaa kun sisaret tulivat piristämään. Yhdessä häärääminen ja pulputtaminen antaa ihmeesti voimia ja hyvän olon

    VastaaPoista
  3. Jaksamista kiiruisiin. Kuullostaa hyvälle tuo mummonmökki joulu, se voisi tosiaan virittää tunnelmia eritavalla. Siskot on ihania, ja yleensäkkin ihmiset, joiden kanssa voi olla ihan ittensä karvoineen kaikkineen.

    VastaaPoista