Tulentekijä Tuikku

Tervetuloa blogiini!
Aloin pitämään tätä tätieni upeiden blogien innostamana. Kirjoittelen päiväkirjamuotoisesti kaikenlaista elämästäni. Erityisesti tekemistäni ulkoiluretkistä ja vaelluksista. Koitan kuvailla kamerallani kaikkea näkemääni luonnon kauneutta juttujeni höysteeksi. Kertoilen puutarhanhoidosta ja kasvien viljelystä sekä kiinnostuksestani permakulttuuria kohtaa. Esittelen tekemiäni käsitöitä ja päivittelen tätä maailmanmenoa.
Kaikenlaiset komentit ovat tervetulleita ja mukavaa luettavaa. Tiedän näin, etten ihan yksin höpise juttujani bittiavaruuteen.

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

sitä sun tätä

Aloitan tätä blogin pitoa täysin tietämättä mitä tästä tulee. Blogin pitämiselleni on rakkaat tätini asettaneen aika kovat paineet. Heidän bloginsa ovat visuaalisesti niin hienoja ja kaikki tekstit upeita. Tuskin pystyn samaan missään kohtaan, mutta teen näistä omanlaiseni. Opettelen ja hoksaan aina jotain uutta. En todellakaan ole mikään tietokoneimmeine ja paljon on uutta opittavaa, kunhan joku vaan neuvoisi eteenpäin.
Ulkona ilma on vaihtunut syksyn ruskasta aavistuksen lumiseksi. Vielä eilen kuljin koiran kanssa syksyisessä metsässä. Rämmin läpi hakkuuaukean keskenkasvuisen koivikon ja huonolla kaukonäöllä ihmettelin, mitä harmahtavaa hakkuuaukean jälkeen näkyy. Kuvittelin jo tulevani tielle, mutta suotahan siinä oli. Valkea kuura värjäsi koko suon jännästi. Harrastan koiran kanssa tällaista päätöntä harhailua lähimaastoissa. Alue on turvallinen kulkea mitenpäin tahansa. Tiet ja Joutsijärvi rajaavat aluetta joka puolelta. Silti joskus olen kokenut siellä eksymisen paniikkia, kun huomasin kulkevani ympyrää tiuhassa kuusikossa ja ilta alkoi hämärtyä. Kotiin löysin kuitenkin tien. Olemme koirani kanssa kohdanneet metsässäni hirven yhden kerran. Jälkiä olen tutkailut monet kerrat ja kuulut, kuinka hirvilehmä kutsuu vasaansa tai kiimassa sonnia. Hirvet ja peurat asustavat tässä aivan nurkalla ja toivon, että pääsen niitä näkemäänkin joskus.


Noormarkunjoki syysväreissä

6 kommenttia:

 1. Hienoa Tuikku; Yritin jo linkittää itteni lukijaksesikin, mutta jokin pitti taas meni poikittain, enkä onnistunut... yritämpä jonain päivänä uudelleen. Tervetuloa vain tänne blogistaniaan,,,, tämä vie mennessään. Ihanaa kun nyt pystyy lukemaan sieltäkin päin tapahtumia. Mä olen tehnyt seijallekkin jo alustavan blogisivun, mutten ole vielä ehtinyt viimeistelemään ja tekemään ohjeita hänelle.

  VastaaPoista
 2. Heippatirallaa! Kivaa kuulla sunkin kuulumisia ja aivotuksia!

  VastaaPoista
 3. Hei Tuikku, mahtavaa, että sinäkin olet innostunut laittamaan blogin. Hyvinhän olet onnistunut sen kokoamaan. Nyt onkin mukavaa kun saa lukea kuulumisia sieltäkin. Kiva! kiva :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kommenteista. Kannustavat jatkamaan. Odotan innolla vieä äitiäni tähän blogiketjuun.

  VastaaPoista
 5. Tuikku, seijamarjatan blogiin pääsee minun blogin kautta. On minun blogiluettelossa SeijaMarjatan tuumailuja. Kivaa!:)

  VastaaPoista
 6. Haa löysinpäs tämän blogin. Kiva ja kuvatkin niin hienoja. Tästä jatketaan pikkutellen eteenpäin, silloin kun jaksetaan Rimakauhua oli minullakin, vaan ajattelin että kukin meistä tallustaa täällä pallolla omalla tavallaan ja niin aion toimia tään blogijutunkin kanssa. Rakkain terveisin ja halauksin.

  VastaaPoista